zelfhulpboeken lees challenge

Lees challenge: Elke maand een zelfhulpboek

Deze week kwamen er weer twee binnen. Zelfhulpboeken. Ik ben er gek op. Ik blader ze even snel door en wil ze erna opbergen. En toen kwam de reality check. Er lagen al zeker tien andere zelfhulpboeken in de kast. Daarnaast staan er in mijn Kobo app nog minimaal 10 e-books en luisterboeken te wachten om gelezen te worden. Tijd om hier eindelijk verandering in te brengen.

Afkeer of verslaving

Op de middelbare school had ik een hekel aan boeken lezen. Mijn moeder is altijd al gek geweest op lezen en wilde graag dat ik lezen ook leuk zou vinden. Maar ja, ik was op en top puber dus ging expres zo min mogelijk lezen. Ik haalde boekverslagen uit de bibliotheek als ik voor Nederlands een boekverslag moest schrijven.

Tot een jaar of tien geleden de omslag kwam. Ik merkte dat lezen toch heel erg leuk is. Sindsdien is het één van de dingen die ik het liefste doe als ik even een momentje voor mezelf heb.

Van spanning naar zelfhulp

structuurstrateeg zelfhulpboeken leeschallenge

Boeken lees ik in alle soorten en maten. Het liefst sluit ik me op zo’n moment even af van mijn eigen beslommeringen en verdiep me in spanning, detectives en non-fictie. Vorig jaar las ik maar liefst 92 boeken! Vroeger kocht ik de boeken nog in de winkel maar hoe minder tijd ik had voor lezen hoe meer e-books en luisterboeken ik ging lezen.

In 2018 werd ik ondernemer en jemig wat kom je jezelf dan tegen. Behalve dat ondernemen een reis is waarbij je steeds een stapje verder buiten je comfortzone gaat, kom je ook jezelf regelmatig tegen. Je eigenschappen die je altijd zag als een positief iets blijken in sommige situaties juist tegen je te werken. Ik was bijvoorbeeld altijd heel trots dat ik zo netjes was en alles perfect wilde doen. Blijkt het gewoon perfectionisme te zijn en je keihard tegen te werken wanneer je veel werk in korte tijd wilt kunnen afleveren. Van mijn businesscoach kreeg ik mijn eerste zelfhulpboek. Wat was dat fijn om inzicht te krijgen in eigenschappen die je al dan niet bezit en hoe je aan jezelf kunt werken.

Lees challenge

Terug komend op mijn stapel ongelezen zelfhulpboeken. Dit jaar wil ik het anders doen. In plaats van detectives lezen ga ik met mezelf een lees challenge aan. Een jaar lang ga ik elke maand één zelfhulpboek lezen. Aan het eind van de betreffende maand zal ik op dinsdag, op mijn website, een boekrecensie van het gelezen boek plaatsen.

Aangezien ik al een tijdje bezig ben met De moed van imperfectie van Brené Brown lijkt mij dat een mooie om mee te beginnen. Inmiddels zitten we bijna op het eind van maart dus volgende week dinsdag zal de eerste boek recensie verschijnen.

Heb jij ook leesdoelen of lees jij gewoon zoals het komt en wanneer je er zin in hebt?

Wil je op de hoogte gehouden worden van de lees challenge of verlang je naar meer rust en structuur in je leven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

ONTVANG WAARDEVOLLE WEETJES
Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden gebruikt voor MailChimp ( more information )
Abonneer je nu op de Time 4 Assistance Waardevolle Weetjes Brief en ontdek maandelijks hoe je efficiënter en met meer plezier kunt werken. Tevens word je op de hoogte gehouden wanneer er een nieuwe blog is verschenen.
Ik heb een hekel aan spam. Jouw gegevens zullen niet verkocht of gedeeld worden met derden. De Waardevolle Weetjes Brief verschijnt ongeveer 1x per maand.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.