Kun jij nog op vakantie als ZZP’er?

 

 

 

 

Een goede voorbereiding is het halve werk.


Het begint al met de voorpret. Brochures en/of het internet afstruinen naar de ideale bestemming. Het vooruitzicht om even heerlijk te ontspannen en niks te ‘moeten’. Maar kan dit nog wel als je ZZP’er bent? Niet werken is immers geen inkomsten en daarnaast verwachten je klanten dat je bereikbaar bent.

Hoe en wanneer kun je als ZZP’er je vakantie het beste plannen. Het mooiste is om te wachten op een rustige periode maar wanneer je niet alleen wilt gaan is dit vaak lastig te plannen met je gezin of je vrienden. Ik zal een aantal tips met je delen:

 

1. Plan vooruit!

Zoals ik al aangaf is het aan te raden ver vooruit te plannen. Je hebt dan nog ruim de tijd om je opdrachtgevers te informeren over je vakantie en of en hoe je bereikbaar bent. Je kunt bijvoorbeeld een vast moment instellen wanneer je je mails checkt.

Ook je online zichtbaarheid kun je vooruit plannen. Met tools als hootsuite en buffer kun je berichten inplannen voor je social media kanalen op een dag en tijd die jij wilt. Ook blogs kun je van te voren schrijven en inplannen. Stuur je geregeld een nieuwsbrief? Schrijf hem voordat je vakantie gaat en zet hem klaar in bijvoorbeeld mailchimp en laat hem versturen op een eigen gekozen moment. Zo kun je genieten van je vakantie en toch online zichtbaar blijven.

 

2. Financieel voorbereiden

Zet elke maand wat geld opzij als buffer voor de periode dat je niet werkt. Een vakantie kost je als ZZP’er dubbel zoveel geld. Naast de reiskosten heb je die periode ook geen inkomsten.

 

3. Gezin & rustige periodes

In veel branches zijn er bepaalde rustige periodes. Dit is dus de beste periode om weg te gaan.  Heb je kinderen maar zijn de schoolvakanties net de drukste tijden probeer hier dan een evenwicht in te vinden. Plan een paar weekenden weg met het gezin en ga buiten de schoolvakantie nog een weekje weg met vrienden of alleen.

 

4. Geniet

Heb je eenmaal je besluit om op vakantie te gaan genomen, ga dan ook echt en geniet!
Als ZZP’er heb je die vakantie ook echt hard nodig. Wanneer je je klanten op tijd op de hoogte stelt zullen ze alle  begrip hebben dat je tijdelijk niet/slecht bereikbaar bent.

 

Heb je bovenstaande tips gelezen en kom je er niet uit, je hebt nog vragen of je wilt graag hulp om alles goed in te plannen en je online zichtbaarheid te waarborgen? Laat het me dan weten en neem contact met me op via info@time4assistance.nl.

Succes met de voorbereidingen en heel veel vakantieplezier!

ONTVANG WAARDEVOLLE WEETJES
Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden gebruikt voor MailChimp ( more information )
Abonneer je nu op de Time 4 Assistance Waardevolle Weetjes Brief en ontdek maandelijks hoe je efficiënter en met meer plezier kunt werken. Tevens word je op de hoogte gehouden wanneer er een nieuwe blog is verschenen.
Ik heb een hekel aan spam. Jouw gegevens zullen niet verkocht of gedeeld worden met derden. De Waardevolle Weetjes Brief verschijnt ongeveer 1x per maand.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.